Kattegat Rundt 2021

Rejsebeskrivelse for turen ”Rundt om Kattegat” i perioden 27.8. – 30.8.2021

Ved det afholdte dialogmøde var der 21 interesserede medlemmer. OK turen kunne arrangeres.

Vi holdt så efterfølgende tilmeldingsmøde, hvor vi var 20 deltagere, som ville med. Desværre måtte 4 løbende melde afbud. Så da vi nåede til den 27. august, var vi 14 morgenfriske medlemmer, som kørte fra Frederikssund og 2 fra Roskilde.

Den 5 stjernede bus hentede os på Frederikssund Station kl. 5.30, og så kom vi af sted. Bussen opsamlede andre deltagere på vej til Helsingør, så vi ialt var 45 deltagere.

Det første chok fik vi på overfarten, hvor svenskerne, ikke uden diskussion, ville tage imod de svenske penge, som nogen af os havde købt i banken.

Vi nåede hurtigt til Helsingborg og kørte straks til Sofiero Slot ca. 9 km udenfor Helsingborg.

Slottet ligger i en meget smuk park med delvis udsigt over Øresund og med en park som bl.a. er kendt for sine mange rhododendron. Disse var dog afblomstret, men så kunne vi nyde de flotte Dahliaer, som stod og lyste op i bedene på de store græsplæner og æbletræerne, som bugnede af frugt. Man kunne også nyde den smukke rosenhave og Dronning Ingrids dufthave. Derudover havde parken besøg af diverse udstillere med flotte stande.

Vi spiste frokost på vej til Hotellet. Meget fint sted, som hed Laksebutikken. Gourmetmad helt igennem.

Sent på eftermiddagen efter et besøg på Fjärås Bräcke med en flot udsigtspunkt over Kattegat og nogle vandreservoir nåede vi vores 4 stjernet hotel. Landvetter Airport Hotel i nærheden af Gøteborg.

Vi blev indlogeret i fine værelser og maden var igen helt igennem gourmet.

Næste dag kørte vi tidligt af stedfor at opleve øerne Tjörn og Orust. Alene broerne til disse øer var et skue for sig selv med den betagende svenske skærgård. Meget flot.

 Beboerne på øen Tjörn levede førhen af deres tangkogerier og sildefiskeri, men da sildefiskeriet ophørte, hjalp det, at broerne blev bygget, og nu er der på øen en del krebsefiskeri. Det Nordiske Akvarelmuseum ligger også her. På Orust ernærer hovedparten af indbyggerne sig af skibsværftet og produktion af glasfiber skibe – halvdelen af Sveriges sejlfartøjer bliver fremstillet her. Man har her på øen fundet mange helleristninger fra gammel tid. Alene broerne til disse øer var et skue for sig selv og den betagende svenske skærgård

Frokosten indtog vi i byen ved Trollhättan. Nogen gik til en  fin pølsebod og andre på en shawarmabar

Vi skulle så have besøgt Trollhättan med det imponerende sluseanlæg og det storslåede vandfald.  Vi kom med store forventninger…… Vandet var væk og der var lukket for skibssejlads. Alt var spærret af. ÆV ÆV.

Vi kørte så til by delen Haga, som er den gamle del af Gøteborg. Gøteborg er Sveriges 2. største by. Der er bl.a. et område med kanaler og småbroer, som man kalder ”Lille Amsterdam”. I gamle dage var det en betydelig havneby. Her lå der et stort værft, og man sejlede fra Southampton via Gøteborg til USA. Dette var en interessant tur

Aftensmaden var igen i gourmet klassen.

Vi skulle næste dag til Gøteborg og sejle over til Frederikshavn. På hotellet fik vi fin morgenbord og sandelig var der også meget fin brunch til os på færgen.

Vejret var med os. Stille og rolig sejlads igennem skærgården og 3 ½ time efter i Frederikshavn.

Vi kørte til Ålborg og gik en runde i byen som skulle vare en time, men det blev hurtigt til 2 timer.

Vi kom også til Jomfru Anne gade og så Jørn Utzons store kulturhus på havnen. Herefter til Rebild Bakker. Her er et flot kuperet hedelandskab og DANSK helt igennem.

Vi skulle overnatte på Rold Stor Kro som ligger i nærheden Der var mange besøgende på hotellet, da der var flere konfirmationer. Vi fik hurtigt vores meget fine værelser og skulle spise kl. 19.Her var der betydelig flere tjenere, som vartede os op, og her fik vi igen gourmetmad og det gode mærke vin ad libitum. Humøret var hurtigt i top, og vi sluttede af med maner.

Morgenmad på hotellet og så kufferten ind i bussen og af sted til en 17 km lang togtur i Veterantog, som kører fra Handest til Mariager langs Mariager Fjord.

Frokosten skulle vi indtage på Hvidsten Kro som er Kgl. privilegeret siden 1634. Kroen var kun åben for vores skyld. Den er flot indrettet og ligeså Kroens Museum, som indeholdt historien om Hvidstensgruppen. Lidt længere hen ad vejen var der opsat en mindesten for gruppen i en lille mindepark.

Frokosten startede med sild, lun fiskefilet og herefter den berømte æggekage, suppleret med frikadelle med surt og sluttede af med ost. Tror du vi kunne rokke med ørerne bagefter?

Vi kørte så herfra hjemad og holdt hvil ved Nyborg.

Hjemad gik det og os fra Frederikssund var hjemme kl. 21.15 (Jeg havde regnet med at vi kørte videre direkte fra Roskilde, men sådan skulle det desværre ikke være).

Tak for et godt ophold med jer alle andre 15 og vi ses nok på en anden tur.

René Christiansen

Kirsten Hauritz 08.02.2022 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på kort tid.
Vh Kirsten Hauritz

Nyeste kommentarer

04.10 | 12:28

Hej Vil gerne melde mig i jeres rejseklubben , tak Venlig hilsen Bo...

23.08 | 12:51

Jeg kunne godt tænke mig, at blive medlem af klubben. Med venlig hilsen Hanne

02.08 | 21:09

Jeg ønsker at blive medlem af klubben

08.02 | 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på...