Den Polske Riviera 2019

Den Polske Riviera september 2019

Alle 32 medlemmer mødte op i god tid, således at bussen faktisk kørte før tid.

Søndag d. 8/9: Vi kørte i en dejlig bus mod Gedser, hvor vi på færgen fik dejligt morgenbuffè, efter ca. 1½ time var vi i Rostock og kørte mod byen Stralsund, som var en hyggelig mindre by, hvor der var tid til lidt frokost og noget at drikke. Efter en mindre (meget lille) rundtur i Stralsund stillede vi op på to rækker, så rejselederen kunne tælle os, meget underholdende, herefter gik vi i samlet trop til bussen, hvor turen gik mod vores bestemmelsessted. Vi skulle dog lige sejle 15 min. før vi kunne kører vider til Hotel Marina i byen Midzyzdroje eller på tysk Misdroy, hvor vi skulle være i fire nætter.

Vel ankommet til hotellet ca. kl. 17:30 fik vi nøgler og blev installeret på fine værelser. Om aften fik vi en 3 rettes menu og der var meget mad i hver portion, så vi kunne da alle blive mætte og lidt til.

Mandag d. 9/9: Efter en dejlig morgenbuffè skulle vi se byen først med et lille tog som kørte os rundt i byens små gader, toget kørte os til et museum ”Baltic park of Miniatures og Railwys Models hvor vi gik rundt i regnvejr og så bl.a. Rosenborg Slot, den lille havfrue, fyrtårnet på Christiansø, broen mellem Danmark og Sverige. Vi skulle været gået retur til Hotellet, men fordi det regnede kom bussen og hentede os, hvilket vi satte pris på.

Tilbage på hotellet var der flere som gik på tur i byen med rejselederen. Dagen sluttede af med dejlig mad igen rigeligt af det og suppen var igen første ret.

Tirsdag d. 10/9: I dag havde vi en lang dag foran os, vi skulle kører 92 km til byen Kolobrzeg mod øst gennem Volin Nationalpark. Ja det var så som så med udsigten, det regnede og var diset, men omkring kl. 12 nåede vi vores bestemmelsessted og da halvdelen af medlem-merne var kommet ud af bussen satte det ind med regn i torve, det kan vel bedst betegnes som skybrud, det var helt vildt, og med stormstød, der var vand over det hele og vandpytterne var så store at det krævede sin mand at komme omkring. Dem som var kommet ud af bussen fulgte efter rejselederen med et mindre stop undervejr for regnen, var der lidt flere som gik retur til bussen og de mest standhaftige gik hele turen. Men gud hvor var de våde da de kom tilbage og der hang tøj til tørre på alle ryglæn i bussen stort set.

Dem som aldrig nåede ret langt og blev i bussen hyggede sig og chaufføren lavede lumumba til dem som ønskede det og der blev ikke sparet på sprutten.

Det fyrtårn vi skulle have været oppe i, ja det blev set fra bussen, der var ingen som have lyst til at går udenfor, så hjemturen altså 92 km foregik også i regnvejr.

Om aften fik alle vin til maden 1 fl. Hvidvin og 1 fl. Rødvin på hvert bord og snakken gik på kryds og tværs mellem medlemmerne.

Onsdag d. 11/9: Dagen startede med blå himmel og solskin, og efter en god morgenmad var det op i bussen, hvorefter vi kørte syd for Misdroy hvor vi skulle se en smuk sø der hed Tyrkissø som var opstået i et gammelt kalkbrud, søen skulle være blå, men den dag stod solen for lavt, så søen lignede alle andre søer og var bestemt ikke blå. Bagefter kørte vi et Krigsmuseum som dem der ville se det kun kommet til det. Der var bare så mange mennesker, at man ikke kunne bevæge sig, så flere kom temmelig hurtigt ud igen andre gik på lidt opdagelse udenfor.

Vores sidste bestemmelsessted var den sagnomspundne vikingeby Jomsborg, Det var nu meget sjovt, at se hvordan man mener vikingerne har boet i gamle dag, husene var meget mørke indvendige, man må håbe bål stedet har kunne lyse så meget op at de har kunnet se når de lavede mad. Nogle købte tykke pølser som var ristet over et stort bål andre købte kager/brød eller hvad det nu skulle forestille at være, men godt smagte det.  

Eftermiddagen var på egen hånd Om aften var der Polsk aften og sikke en aften, vi fik igen dejlig mad og der var igen vin på bordene. Der blev spillet under middagen og efter vi havde spist var der nogle stykker som følte trang til at få luftet benene så der blev danset en del. De fleste endte med at danse kædedans og som afslutning blev det spillet ” sku gammelt venskab rent forgå”, som alle sang med på. Det hele sluttede kl. 22:00 og de fleste søgte deres senge.

Torsdag d.12/9: Tidlig op, morgenmad og ind i bussen, vi nåede lige at få taget et gruppe billed, før vi kørte hjemad igen med stop i byen Griefswald hvor vi havde små 1½ time til at se byen og så gik det mod Rostock, ja vi fik også 1 time i Border shoppen og chaufføren serverede og kaffe. På færgen til Gedser fik vi frokost buffé, det tog sin tid der var mange som skulle have mad kl. 15:00, men det lykkedes da og vel i Danmark gik det bare hjemad til Frederikssund, hvor vi var ca. kl. 20:30.

En dejlig ferie var slut.🙂

Gerd Bøwig

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.11 | 08:55

xd_maxsa33

...
01.06 | 16:59
Rejseklubben har modtaget 17
10.05 | 20:01
Kommende rejser har modtaget 4
09.05 | 20:53
Marielyst Højskole har modtaget 1
Du kan lide denne side