Harzen 2019

 

Dagbog fra tur til Harzen juni 2019

Lørdag den 1. juni 2019 kl.7 stod 15 forventningsfulde rejseklubmedlemmer på bussen fra Strøby Turist med Henning Andersen som chauffør. Vejret var til den kølige side, men det regnede da heldigvis ikke. Vi kørte til Lyngby, hvor vores rejseleder Grethe Leopold og 3 gæster mere stod på. Herefter fortsatte vi til Vordingborg, hvor de sidste 2 rejsedeltagere sluttede sig til os. Videre gik turen til færgen i Rødby. Sejlturen gik fint og vi begav os afsted ad de tyske motorveje med deres evindelige køer. Under køkørsel nord for Lübeck fik en af gæsterne et ildebefindende. Vi kom heldigvis ret hurtigt til en afkørsel, så vi kunne finde et sted at holde og rekvirere hjælp. Den kom efter meget kort ventetid. Resultatet blev, at gæsten og hans hustru måtte forlade selskabet og tage med ambulancen til hospitalet. Efterfølgende fik vi at vide, at han efter undersøgelser og overnatning på hospitalet i Lübeck, blev transporteret hjem til Danmark med SOS. Hurra for rejseforsikringen!!!

Resten af selskabet fortsatte mod Hotel Achtermann I Braunlage, hvortil vi ankom kl. 18.00. Efter indkvartering og middag var de fleste i selskabet klar til at se dyner, men et par friske piger besluttede sig til at se lidt nærmere på byen. At dømme efter den rapport, vi fik ved morgenbordet dagen efter, havde det absolut ikke været en kedelig oplevelse.

Søndag den 2. juni kørte vi til Werningerode. På vejen passerede vi en dæmning med en meget stor opdæmmet sø. Vi kørte med Werningerode Schlossbahn op til slottet, som knejser over byen. Deroppefra var der en flot udsigt over byen og det omliggende landskab. Tilbage i byen gik vi en lille byvandring blandt de mange maleriske bindingsværkshuse. Turen endte på en restaurant i gågaden. Her spiste vi middag og så gik turen videre mod stationen til endnu en togtur. Denne gang skulle vi prøve at køre med damptog på en schmalspurbahn mod Brockenberg. Vi stod af på halvvejen ved en parkeringsplads, hvor bussen ventede på os. Det var blevet rigtig dejligt vejr, så tilbage på hotellet havde ”krofatter” tændt op i grillen på terrassen. Aftensmaden stod på grillpølser og nakkekoteletter med salat. En rigtig god dag og dejlig aften.

Mandag den 3. juni gik turen til Goslar. Her gik vi en længere byvandring, som endte på byens store, imponerende torv tids nok til, at vi fik set klokkespillet på Kämmergebäude i funktion. Derefter var der tid på egen hånd til at opleve Gosler by og mulighed for shopping, hvilket mange benyttede sig af, da alle museer var lukkede (det var mandag). Nogle fik set lidt mere af byen, da de tog en tur rundt med den lille Bimmelbahn. På vejen hjem stoppede vi ved den kunstige Okersø – opstået ved opdæmning af floden Oker. Opholdet her blev dog kortvarigt, for vi blev indhentet af et tordenvejr, som havde truet i nogen tid. Tilbage på hotellet var der aftensmad og hygge.

Tirsdag den 4. juni blev en meget ”spirituel” dag. Vi startede i byen Sorge med at besøge et whiskydestilleri. Her blev også fremstillet andre former for spirituosa end whisky. Der røg en del spændende flasker med i bagagen hos mange af vores gæster. Turen fortsatte til et brændevins-brænderi i Nordhausen. Her fik vi en rundtur, som viste, hvordan man fremstiller brændevin og der var en del smagsprøver. Også her blev der købt ind af spændende flasker i ”rå” mængder. Efter frokost skulle vi køre en tur gennem Harzens smukke landskaber op til Hexenplatz i Thale. Den tur skulle vise sig at blive noget længere end planlagt, for vi stødte på rigtig mange skilte med ”Umleitung”. Hver gang chauffør og rejseleder mente, at nu havde de fundet en farbar vej til Thale, var der omkørsel. Efter mange kilometer rundt i Harzens smukke skove – der var godt nok mange træer på den tur – endte vi omsider på Hexentanzplaz. Et meget smukt sted med en fin udsigt til Brocken, men desværre var alle butikker lukket, fordi vi kom så sent. Meget forsinket nåede vi hjem til hotellet og aftensmad kl. 20.00. Værtsparret havde sørget for underholdning med dans for de, der havde lyst til en svingom. Foruden Rejseklubbens gæster var der et selskab af pensionister fra Holland  som også deltog lystigt i underholdningen.

Onsdag den 5. juni gik turen så hjemad med de sædvanlige køer på de tyske motorveje, men uden uheld af nogen slags. Vi var hjemme i Frederikssund kl. 21.00 – tidsnok til at kunne følge med i folketingsvalget nogenlunde fra starten.

Tak til Grethe og Henning. Grethe var en meget dygtig, kompetent og humoristisk rejseleder og Henning var en rar og hjælpsom chauffør, der kørte bussen meget professionelt på smalle, vanskelige veje. Derudover var han god for en vittighed eller 2. Det var der flere i selskabet som var, så den lange tur hjem blev krydret med underholdning af forskellig slags.

 

Også tak til rejseklubbens medlemmer for en rigtig god tur, jeg vil mindes med glæde i lang tid. De 4 ”fremmede” faldt hurtigt ind i selskabet med os andre, så vi blev en stor familie, som vi plejer.

 

Vibeke Davids

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.11 | 08:55

xd_maxsa33

...
01.06 | 16:59
Rejseklubben har modtaget 17
10.05 | 20:01
Kommende rejser har modtaget 4
09.05 | 20:53
Marielyst Højskole har modtaget 1
Du kan lide denne side