Østrig 2015

Østrig 30/7 - 6/8 2015

Arrangeret af Poul Breitenstein i samarbejde med Panter Rejser i Vejle.

Torsdag d. 30/7 mødtes 32 forventningsfulde/ rejselystne medlemmer af Frederikssund Seniorrejseklub på Frederikssund Station kl. 06,00 om morgenen. Solen skinnede fra en skyfri himmel og kursen mod Gedser startede.

Midtvejs blev det langsomt gråvejr og overskyet, og da vi nåede færgehavnen i Gedser styrtede regnen ned og det stormede ganske forfærdeligt. Det dejlige morgenbord, som stod klart på færgen til os, blev dog fortæret, men det kunne være svært at bevæge sig fra bord til skranke. Ledige borde rutsjede og at nå til shopping i de tilstødende ”billige områder” var med livet som indsats.

En dejlig langtursbus, en meget dygtig/behagelig chauffør (Søren) og en dygtig/velforberedt guide (Mona) kørte os sikkert - efter en overnatning syd for Halle i Tyskland - videre til Kirchberg i Østrig.  Det var selvsagt et par lange ture, men god servering: kaffe, kolde øl og vand m.m. som kunne købes undervejs, strikketøj, bøger, iPad og smartphones + hyggesnak og indtil flere strækkeben pauser hjalp meget, så vi havde fin stemning hele vejen, og dejlige Tyrol tog så endelig imod os!!!

Vores hotel SOONALP, som ikke var det oprindelige annoncerede hotel, var pragtfuldt på alle måder. Et rigtigt alpehotel, skønne værelser med balkoner og blomster, restaurant, bar. Dejlig terrasse og hyggekroge med havestole i den store have.  En lille biflod brusede forbi - ren idyl.  Et overdådigt morgenbord, fri bar fra kl.12,00 – 20,30, kaffebord, hvis vi kunne nå det mellem kl. 16 – 17, og 4 retters menu hver dag kl. 19. Alt var inkluderet i rejsens pris. Ja, det var da bare helt perfekt.

Her fra dette skønne sted udgik så vores dejlige udflugter:

Først dagen en udflugt spækket med de skønneste naturoplevelser. Krimmler vandfaldet – Europas højeste – nåede vi efter en herlig panoramanatur igennem Kitzbühel, Pass Thurm, forbi Wilder Kaisergebirge m.v. Medbragte madpakker blev fortæret inden turen fortsatte igennem Gerlospasset i 1628 meters højde og så videre igennem den smukke Zillertall med skønne skisportssteder og hyggelige ”kulørte” småbyer – bl.a. Rattenberg med glaskunst, byfest og små caféer.

Anden dagen skulle naturen i højderne – 1024 meter ved Griesner Alm - nydes!  Det regnede desværre en del og tågen lå ret så tæt… Vi fornemmede dog, at her sikkert var dejligt, meget grønt og frodigt så det ud og køer på græs.  Et nydeligt blomsterskilt fortalte bl.a. om dejlig vegetation, som vi skulle have nydt, hvis vejret havde artet sig! Vi foretrak bussen igen, og her fik vi så smagsprøver på Gurktaler og Abrikosen snaps, som et plaster på såret. Åh, det varmede!

Eftermiddagen var ”fri” til at udforske nær området.  

Happy Hour på den skønne terrasse inden middagen var meget fornøjelig !!!

Guten Morgen, Guten Morgen, Guten Morgen Sonnenschein…….  Ja, sådan lød det hver morgen, når vi startede køreturene.  På 3. dagen skulle vi til Grossglockner. Smukt vejr og pragtfuld køretur igennem Zell Am See i Salsburgerland – 48 km op ad ”Hochalpenstrasse” igennem 36 hårnålesving før vi nåede Kaiser Franz Josefs Høhe i 2369 meters højde.  Det var d. 3/8 og lige netop 80 års dagen for Hochalpenstrasse indvielse. Jeg synes, det er så flot arrangeret af vores personlige guide POUL !!!  Det er selvfølgelige også derfor, vi alle blev inviteret på kaffe og kage på konditoriet med udsigten til storslåede Grossglockner, som er 3798 km højt. TAK POUL for denne dejlige oplevelse.

En dejlig formiddagstur gik til den mondæne by, Kitzbûhel. En trolig varm dag, hvor selskabet delte sig lidt. En del tog med svævebanen op til Hahnenkamm-bjerget og nød den formidable udsigt over Tyrols bjergverden. Andre blev i byen for at shoppe.

En skøn grillaften i vores dejlige have må nævnes. Salater, grillretter – fisk og kød med skønt tilbehør, desserter og kager uha, og så baren fri til kl. 20,30. Jo en festaften, der var helt okay.

Tirolerabend i Hophgarten må da også ha et par ord med på vejen. Den unge harmonikaspiller Lukas var meget dygtig, synes jeg, og det var da en hyggelig aften, men sang og dans, meen måske er vi efterhånden lidt for forvente på grund af TV?

Dagene er fløjet af sted og pludselig var vi atter på vej hjem igen, med middag og overnatning på hotellet syd for Halle, og det er virkelig en laaang tur fra Kirchberg til Frederikssund med bare 100 km i timen…

Vi klarede det i fin stil. Passende pauser, motorvejsbingo med præmier, gætte konkurrence: hvem huskede bedst alle de tal oplysninger, vi havde hørt undervejs ??? Præmie til nr. 1 og nr. sjok, sådan. Dejlig sød musik til en lille blund, lidt koldt at drikke, hyggesnakke på kryds og tværs. Jo en skøn lille ferie var ved at slutte på bedste vis.

Min lille historie beskriver forhåbentlig, hvor dejligt et lille pusterum fra vores hverdag denne tur har været!! Tak til Jer alle for hyggeligt selskab.

Stor tak Poul (+Marianne), som på Seniorrejseklubbens vegne har arrangeret denne miniferie til det smukke Østrig.

Skrevet af Asty K. Christensen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.03 | 21:19
Kommende rejser har modtaget 1
02.03 | 16:19
Rejseklubben har modtaget 10
16.10 | 00:40
Alsace 2018 har modtaget 1
16.10 | 00:37
Sydengland 2015 har modtaget 1
Du kan lide denne side